Welkom verkiezing | Beste Bestuurder

Welkom bij de beste bestuurder van Nederland!

Dit jaar organiseert Binnenlands Bestuur in samenwerking met Necker van Naem alweer de dertiende editie van de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Klik hier om te stemmen op de Beste Bestuurder van 2021!

Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten van 17 november tot 5 december 2021 de selectie. Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom? In de tweede ronde bepaalt het publiek wie van de genomineerden de beste bestuurder is. U kunt deelnemen aan deze tweede ronde tot en met 30 januari 2022.

Op 3 februari 2022 zal duidelijk worden wie de beste bestuurder van 2021 is. Tijdens Kompas, het jaarlijkse online event van Binnenlands Bestuur, vindt de bekendmaking plaats.

Houd de website in de gaten of volg Beste Bestuurder op Twitter en Linkedin voor updates over de Beste Bestuurder 2021.

Alle Beste Lokale Bestuurders


Wethouder Hamster, Beste Lokale Bestuurder van 2020!

Johan Hamster | Beste Bestuurder

‘Deskundig, daadrachtig en toegankelijk’

Wethouder Johan Hamster van gemeente Stadskanaal is de Beste Lokale Bestuurder van 2020. Hij wordt door stemmers omschreven als een deskundige en toegankelijke wethouder.

Hij wordt geprezen om de wijze waarop hij samenwerkt in de regio en zich inzet voor kansarmen in de samenleving. Zijn inzet als bestuurder van sociaal werkbedrijf Wedeka wordt hierbij als illustrerend gezien.

Jong en succesvol! Categorie jonger dan 40 jaar

Samir Bashara | Beste Bestuurder
Wethouder Bashara, gemeente Hoorn

Wethouder Samir Bashara van gemeente Hoorn is gekozen tot Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar 2020. Wethouder Samir Bashara wordt door de invullers omschreven als communicatief sterk en deskundig. Hij heeft op zijn stemmers veel indruk gemaakt met handelen rondom het complexe dossier Poort van Hoorn en het resultaat dat…

Lees meer..

Kleine gemeente met een grootse bestuurder

Be Schollema | Beste Bestuurder
Wethouder Schollema, gemeente Loppersum

Wethouder Bé Schollema van gemeente Loppersum mag zich met trots de Beste Bestuurder van een kleine gemeente 2020 noemen. Wethouder Schollema wordt door de invullers omgeschreven als betrokken en toegankelijk. Ook zijn stemmers prijzen hem om deze eigenschappen. ‘Hij neemt de tijd voor je en zet zich 100% in voor…

Lees meer..